Két bagoly Vendégház

Szállás jellege: vendégház
Vágáshuta
(Észak-Magyarország > Borsod-Abaúj-Zemplén)
Web: www.szallasinfo.hu/ket_bagoly_vendeghaz

Elérhetőségek
Telefon:
(+36) 30/9 - MUTASD!;
(+36) 30/9 - MUTASD!
Fax: Kattintson ide!
E-mail: Kattintson ide!

Zemplén és Vágáshuta szívében a Hosszú-patak partján áll romantikus vendégházunk.

A tornácos tót parasztházban két külön bejáratú lakóegység (42 m2 és 48 m2) van két fürdőszobával, konyhával, illetve teakonyhával.

A konyhában nyolc-személyes asztal, sparhelt, indukciós főzőlap, mikrohullámú sütő, kávéfőző, kenyérpirító, vízforraló és hűtőszekrény található. A franciaágyas plusz kanapés szobához fürdőszoba és jól felszerelt konyha tartozik.

Az apartman nagyobb hálószobájában franciaágy és egy külön ágy, a kisebb szobában franciaágy, kanapé és teakonyha van, főzőlappal, mikrohullámú sütővel, vízforralóval, kávéfőzővel és hűtőszekrénnyel. A két szoba között az előszobából nyílik a fürdőszoba.

Elhelyezés

A szobák:

Szolgáltatások

Felszerelt konyha, grillezőhely, kerékpározás, kerékpárkölcsönzés, légkondicionált szobák, önálló vendégház, saját kert, saját parkoló, TV a szobában, Wi-Fi internet hozzáférés, zuhanyozós szobák, SZÉP kártya elfogadás.A szalonnasütő közelében szaletli és kocsiszín szolgálja a sütés előkészületeit. Az udvarban parkolási lehetőséget biztosítunk.

A vendégház vastag falai nyáron a hőség ellen védenek, fűtési szezonban pedig az elektromos fűtőtestek hatásfokát javítják.

A parasztház kéményében biztosítunk helyet egy szürke bagolynak, aki megtekinthető. Vendégházunkban van internet-hozzáférés. Vendégházunk nemdohányzó és nem kutyabarát.

Megközelíthetőség

Autóval: Miskolc - Sátoraljaújhely - Pálháza - Vágáshuta.

Programok

A környék látnivalói

A festői szépségű Kovácsvágási-völgy végében, a zempléni hegyek által övezve fekszik a vadregényes - alig 100 lelket számláló - Vágáshuta. A XVII. század végén Árva vármegyéből áttelepült üvegfúvó és –olvasztó szlovák /tót iparosok alapították.

Később a férfiak házaló ablakosként, vagy vándorló drótostótként keresték kenyerüket. Mészkő bányászattal és fafaragással is foglalkoztak. Az asszonyok és gyermekek az állattartás mellett a környező tölgyesekben gombát, kökényt, somot, áfonyát és szedret gyűjtöttek. A környék ma is pazar gombászó hely.

Ma legfőbb nevezetessége a hegyvidéken egyedülálló módon kialakult tanyabokor jellegű településszerkezete. Központi része a Dolina (völgy), amelyet a meredek domboldalakra és dombtetőkre épült Kispart és Nagypart fog közre.

A domborzatilag rendkívül tagolt terület, a gazdag és változatos növényzet és a csaknem mindenhonnan páratlan élményt nyújtó panoráma jelenti a település legfőbb vonzerejét, amelyet erősít a helybéliek vendégszeretete. A buszforduló közelében áll a tájház. A falu különböző pontjain a hagyományos mesterségekre utaló faszobrok találhatók.

Töltsön el néhány napot ebben a különleges adottságú falucskában, igazi kényelmet nyújtó, a patak parton álló vendégházunkban!

Árak

Szállás árlista 2021
Felnőttek6.000 Ft / fő / éj
Gyermek 12 éves kor alatt2.500 Ft / fő / éj