Csutora Vendégház

Szállás jellege: vendégház
Vasvár-Nagymákfa
(Nyugat-Dunántúl > Vas)
Web: www.szallasinfo.hu/csutora_vendeghaz_vasvar

Elérhetőségek
Telefon:
(+36) 94/ - MUTASD!;
(+36) 30/8 - MUTASD!
Fax: Kattintson ide!
E-mail: Kattintson ide!


Csörren a csermely a kert alatt,
A csendet jegyesül kérte.
Csobban az ér, benne őz szalad,
Csitt, hogy a csend utolérje!
Nézi a vízben magát az állat
S ring tova képe a nászba,
S a Nap kacarászva fest őzgida árnyat
A kertben a vén ház falára.


Az Akáczfa utca végén folydogál a Csörnöc patak, mellette a Hollósi erdő, szemben egy domb lombos erdővel, amit a helyiek csak Bükknek neveznek. Az idelátogató számára új értelmezést kap a csend fogalma. Itt terül el a 9-es szám alatt Csutora Vendégház, pajtával és egykoron használt istállóval.

A házhoz kiterjedt, zárt füves, telek tartozik füves focipályával, kerti padokkal, asztalokkal, lugassal, veteményeskerttel. A telek végén csordogál a Mókus patak, ha éppen kedve van, mert az aszályos év nem tett jót a vízhozamának.

A telken az öreg dió, szelídgesztenye és fenyőfák mellett jól megtermett gyümölcsfák is gondoskodnak az árnyékról a nyári melegben hűsölni vágyóknak. A fákon kilenc madárodúban nevelhetik kicsinyeiket a cinkék, verebek és némelyikben a seregélyek is.

Az autók a zárható udvaron parkolhatnak, fedett garázs nincs. A vendégház minden évszakban fogadja vendégeit, télen fatüzelésű cserépkályhák melegítenek. Háziállatok jöhetnek.

Elhelyezés

A házban a vendégeken kívül más lakó nem lakik. A két szobában összesen 6 fő (3-3) szállása megoldott. Gesztenyefából készült franciaágy, valamint egyszemélyes antik ágyak várják a vendégeket.

Előszoba, fürdőszoba, felszerelt konyhával egybenyitott ebédlő és terasz tartozik a házhoz. A ház stílusában vegyes, udvari része paraszti jellegű, utcai része a 60-as évek jegyeit hordozza.

Szolgáltatások

Felszerelt konyha, horgászat, önálló vendégház, saját kert, sportpálya, TV a szobában, családbarát, kisállat bevihető, SZÉP kártya elfogadás.

Megközelíthetőség

Autóval: a 8-as számú főút mellett fekvő Vasváron át Kismákfán keresztül 6 km-es út vezet Nagymákfára. Nagymákfán az egyetlen kereszteződéstől jobbra lévő utcában a jobb oldalon a második ház a vendégház.

Tömegközlekedési eszközzel: vonattal szombathelyi vagy zalaszentiváni átszállással közelíthető meg Vasvár. Onnan a városközpontból autóbuszjáratok indulnak 07:10, 14:10, illetve 17:10 órakor Nagymákfára.

Autóbusszal: szombathelyi és zalaegerszegi buszjárat útvonalakon megközelíthető.

Programok

Horgászat: Csörnöc patak

A vendégháztól alig 200 méterre csordogáló Csörnöc patakot a túlpartról az ősi Hollósi erdő határolja. A patak ered és a Rábába torkol Sárvárnál. A szabályozott folyómeder a mákfai szakaszon változó szélességű és mélységű. A gyorsfolyású, sekélyebb részeket kiszélesedések váltják, némelyik mélysége meghaladja a három métert is. A mostanra szerényebb halállományra fogyatkozott Csörnöc legendás horgászhelye volt a csuka és domolykó-horgászoknak.

Jóllehet a két fajból most is akad horogra, ám a kapásélményről ma már inkább a keszegfélék (bodorka, karika keszeg, vörösszárnyú keszeg, küsz) gondoskodnak. A fellelhető honos fajok (sügér, fenékjáró küllő, csíkhal, szivárványos ökle) mellett a 2010-es árvíz után megjelent a ponty, a kárász, és a lesőharcsa is. Igaz még az év telén felbukkanó kormoránok megtizedelték a halpopulációt.

A horgászat a Csörnöcön csupán program kiegészítésként ajánlott a fogyatkozó halállománya miatt. A vadregényes vízparti időtöltés azonban páratlan élmény, amit a kócsag, gém és vadkacsák jelenléte teszi még látványosabbá.

További közeli vizeink: Rába, Vasvári csónakázótó, Gersekaráti horgásztó, Zsennye Fis Farm Horgásztó.

Vadászat:

Akinek inkább a szárazföldön van ínyére az áhított állat elejtése, az ragadjon puskát, de előbb vegye fel a kapcsolatot a vasvári Petőfi Vadásztársasággal vagy a körmendi Rákóczi Vadásztársasággal! Mert, hogy Mákfa keleti része az előbbihez, nyugati oldala pedig az utóbbihoz tartozik.

Lovaglás:

A háztól nem messze lovastanyán lovaglási lehetőség van. A gyerekek elmehetnek bocinézőbe is.

Termál-fürdő:

A Szentkút ős bükköse lábánál kiépített fürdő 40 Celsius fokos vize 2100 méter mélységből tör fel. Innét hozza magával a hévíz a jótékony kálcium-hidrogénkarbonátos metakovasavat, nátriumot. A termálmedence gyerekbarát, 201 köbméteres medencéje gyerekek pancsolására is alkalmas.

A környék látnivalói

Nyugalom. Ez a jelző, amit az idetévedő látogató legtöbbet használ, ez lehet a kulcsszó Nagymákfával kapcsolatban. Mákfa, kicsit a "Hol volt, hol nem volt" kezdetű történetek helyszínére emlékeztető falu, a történelmi Vasvár mellett 6 km fekszik, tulajdonképpen annak közigazgatási része.

Az idevezető út a település határában beletorkol a Döröskei erdőbe, aztán észrevétlen eltűnik, nem vezet tovább, mintegy marasztalván az utazót: "Pihenj meg a több száz éves tölgyek és bükkök tövében, végy egy nagy levegőt, kezdj bele egy új mesébe! Indulj el a Hollósi erdőben kanyargó Ős-Csörnöc medre mentén, köss barátságot az ott halászó kócsaggal, gémmel, kormoránnal,feket gólyával, aztán próbálj szerencsét, hátha akad valami a horgodra neked is. Fejtsd meg a törökök elől, a Fekete érbe elrejtett harang legendáját, aztán álmodd tovább, úgy, ahogy Neked jó!"

Valóban, a környező erdők érintetlensége megőrzött valamit a múlt századok hangulatából. Mindez itt ősünk, a mának tisztelgő ember hagyatéka a mának. Temérdek tőzike, hóvirág, ciklámen és erdei ibolya díszíti a nagyvadakban gazdag vegyes erdőt. Az utcák évről évre gazdagodnak egy-egy fafaragvánnyal, amit az idelátogató fafaragómesterek hagynak itt hálából a falu melengető barátságáért.

Az Árpád korban már lakott, később a Gersei-Petők uradalmának részét képező zsákfalu mára békés, barátságos, amolyan "jószomszédok" lakta. Télen betlehemezők járják az utcákat, májusban dalárda énekel a májusfa alatt, nyáron pedig a Jézus Szíve búcsút követő héten neves művészek szórakoztatják az itt élőket.

Árak

Szállás árlista 2021
A ház egyben kiadó, szezonális árkülönbözet nincs
Szállás ára 2 főig11.000 Ft / ház / éj
2 fő felett15.000 Ft / ház / éj
Fűtési szezonban fűtési felár2.000 Ft / éj

SZÉP Kártyát (OTP, MKB, K&H) elfogadunk.

Foglalás

Kattintson a naptárban a kívánt érkezési napra!
Érkezés dátuma (ÉÉÉÉ-HH-NN):
Elutazás dátuma (ÉÉÉÉ-HH-NN):
Az érkező vendégek száma :
Kapcsolattartási adatok
A szállásfoglaló neve :
A szállásfoglaló címe :
A szállásfoglaló telefonszáma :
A szállásfoglaló e-mail címe :
Megjegyzés:Vendégeink a foglalást a fenti űrlap kitöltésével, vagy telefonon tehetik meg.

Az érkezés előtt legalább két héttel kérjük a foglalást leadni! Az érkezés személyes egyeztetés útján. A megérkezést követően 50% előleget kérünk. Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa Csutora Vendégház - Vasvár-Nagymákfa


Bejelentkezés
» Elfelejtett jelszó

Szállás ajánló
Szállás neve: Hotel Holdfény - Kápolnásnyék (Közép-Dunántúl - Fejér)
Hotel Holdfény
Kápolnásnyék
Szállás neve: Bettina Vendégház-Apartman - Mogyoród (Budapest és környéke - Pest)
Bettina Vendégház-Apartman
Mogyoród
Szállás neve: Holiv Apartman - Hévíz (Nyugat-Dunántúl - Zala)
Holiv Apartman
Hévíz
Szállás neve: Pilisi Faház - Pilisszentkereszt (Budapest és környéke - Pest)
Pilisi Faház
Pilisszentkereszt
Szállás neve: Hungária Panzió Étterem - Miskolctapolca (Észak-Magyarország - Borsod-Abaúj-Zemplén)
Hungária Panzió Étterem
Miskolctapolca
Szállás neve: Muskátlis Ház - Mogyoród (Budapest és környéke - Pest)
Muskátlis Ház
Mogyoród
Szállás neve: Villa Tópart - Bélapátfalva (Észak-Magyarország - Heves)
Villa Tópart
Bélapátfalva

Csomagok
Tündéri Családos Apartmanok
Miskolctapolca
Tündéri Családos Apartmanok - Miskolctapolca
Egy heti pihenés
6 fő, 7 éj, önellátás: 147.000 Ft (3.500 Ft/fő/éj)
További csomagajánlatok »www.szallasinfo.hu
© WebGuru Bt.